Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви пане с млечен сос

Охлюви пане с млечен сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Охлюви пане с млечен сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
10/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • охлюви - 50 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 30 мл
  • брашно - 2 с.л. бяло
  • галета - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • олио - 150 мл
  • За соса
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 1 к.л.
  • горчица - 1 к.л.
  • майонеза
  • сол
  • копър - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с почистване на охлювите. 2-3 дни преди да ги сготвите трябва да ги поставите в дълбок съд и да ги премивате от време на време, за да се изчистят от храната си.

Когато започнете да ги приготвяте трябва да ги измиете хубаво и да ги сложите в тенджера с около литър и половина вода. Когато заврят, отгоре се образува пяна, която трябва да изчиствате поне 10-15 минути.

След като са врели около половин час ги изваждаме, за да се охладят. С нещо остро набождаме охлюва и го изваждаме от черупката, като изрязваме и изхвърляме всичко останало, освен мускулестата част най-отдолу. Само тя се приготвя.

Измиваме още веднъж и слагаме в паничка с 2 с.л. оцет и няколко щипки сода. След 10 минути измиваме отново.

Правим гъста каша от бирата, двата вида брашно, сол на вкус и галетата. Слагаме в кашата изцедените подсушени охлюви, разбъркваме и пържим в сгорещено олио.

За сосчето разбъркваме киселото мляко, майонезата, копъра, сол, сусамовия тахан и горчицата размесваме хубаво и след това топим вече готовите късчета охлюви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Горките животинчета :)
10.05.2016 20:10
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Охлюви съм опитвала само веднъж,някак не можах да им усетя вкуса,вероятно не бяха сготвени добре но наистина нямаха никакъв вкус.Аз лично никога не съм ги приготвяла,знам че се киснат в оцет и сол,но до там.Така панирани ми харесаха,може панировката да им даде вкус
10.05.2016 18:29
1
1
Покажи всички подкоментари