Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца с млечен сос и чесън

Яйца с млечен сос и чесън

Яйца с млечен сос и чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ето го и победителят в рубриката Нещо бързо и вкусничко, което може да се сготви за по-малко от 30 минути"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 к. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тиган. Чукват се яйцата и с лъжица се поливат от горещото олио докато се забулят.

Сипва се щипка сол и червеният пипер. Сваля се от котлона да не изгори, защото ще горчи.

В чинии сипваме киселото мляко, добавя се по една скилидка пресован чесън, малко сол. Отгоре се поставят по две яйца.

Поливат се с 2 с. л. от запръжката и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Страхотно изглаждат аранжирани по този начин.
14.05.2016 13:08
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Това не са ли яйца по панагюрски?
11.05.2016 10:46
1
2
Покажи всички подкоментари