Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно със солта, бакпулвера и какаото. Стопеното масло се разбива със захарта, а яйцата се добавят едно по едно към сухите съставки. Разбивайте до хомогенизиране на сместа и добавете портокаловите корички и ванилията. Фурната се загрява на 180 градуса.
Междувременно покрийте тава с хартия за печене (в случая използвах тава с размер 20/24 см). Сладкишът се печете около 20 минути или до готовност. Охладете го.
Пригответе фъдж пастата, като за целта смесите всички продукти и ги разтопете или на водна баня, или в микровълновата, но бъдете внимателни, защото сместа не бива да завира.
Разбърквайте я непрекъснато, трябва да се получи гладък крем. Нанесете го върху вече охладения блат и оставете за поне 2 часа в хладилник. Нарежете десерта в желаната форма.
Забележка: Може да добавите сушени плодове или ядки в блата или крема. Ако пък предпочитате пресните плодове, може просто да ги нарежете на тънко и да ги подредите между блата и крема.
Коментари