Бърза торта с едно яйце

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
11/05/2016
"Ето, че може да приготвите торта с не много на брой продукти, но добре балансирани "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 175
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта с миксер, след това се слага и киселото мляко, в което е разтворена содата. Добавя се и брашното, колкото поеме, и 1 лъжица какао. След като е готово се взима продълговата тава, която се маже с олио и се поръсва с брашно.

Сипва се сместа и се слага да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса. Докато се пече се разбива сметаната по описание на пликчето със 100 мл мляко за около 15 минути. Сметаната трябва да стане на сняг.

След като се опече блатът се вади от тавата и се разрязва на две с помощта на конец, а може и с нож, ако можете на две равни части. След това се слага в поднос и на долния блат се слага сметана и внимателно се слага втория.

Отгоре се слага внимателно сметаната, като не се натиска, за да не излезе сметаната от долния. Внимателно се заглажда и се правят чертички отгоре с течния шоколад. Реже се на квадратчета и се сервира.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар