Начин на приготвяне
В купа замесваме тестото от маята, захарта, водата, оцета, олиото, брашното смесено със солта. Оставям на топличко да втаса покрито, за да не хване коричка. Кренвиршите разполовяваме на две по дължина. Настъргваме кашкавала.
В тавичка (добре е да е квадратна), намазана с олио или постлана с хартия за печене, слагам част от тестото. Разточвам докато се получи кора с дебелина около 3-4 мм.
Разрязвам на ленти, но не до края, широки около 3 см. Плетем килимчето, като промушваме кренвиршите отгоре-отдолу, следващият ред в обратен ред.
Така се преплитат докато свършат кренвиршите и тестото. Отгоре намазвам с домашна лютеница и поръсвам с настърган кашкавал, поръсвам с чубрица и пека в загряла фурна на 170 градуса до готовност.
Коментари