Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с картофи и царевица на фурна

Пиле с картофи и царевица на фурна

ЦветаЦвета
Новак
13652242
Пиле с картофи и царевица на фурна
Снимка: Цвета
1 / 3
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Пилето с картофи е едно доста класическо ястие, което често намира място на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2
  • картофи - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 50 г
  • царевица - 50 г (замразена)
  • розмарин - 1 стрък или клонки сух
  • чубрица - 3 щипки
  • мащерка - 1 клекча
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 60 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват олиото и всички подправки.

С получената смес се намазват парчетата пилешко месо, което предварително е измито и нарязано на парчета.

Месото се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета около 1 см дебелина и се слагат в тавата, после се добавят и нарязаните на кубчета моркови, както грахът и царевицата.

Подправят се с малко олио и сол. Най-отгоре се нареждат парчетата пиле заедно с марината.

Налива се водата и пилето с картофи се пече в предварително загрята на 180°C фурна за 30 мин.

После пилешкото се обръща и пилето с картофи и царевица на фурна се пече още 30 мин на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: