Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пикантно пиле с картофи на фурна

Пикантно пиле с картофи на фурна

КрисиКриси
Новак
49506135
Пикантно пиле с картофи на фурна
Снимка: Криси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Печено пиленце с картофки за чудо и приказ - любимия обяд на половин България."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой, 1.2 - 1.4 кг
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • куркума
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 60 мл
  • картофи - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива.

Разрязва се по дължина от вътрешната страна. Пилето се поръсва със сол. Хубаво се разтрива с ръце, за да се разпредели равномерно солта.

В олиото се добавят лют червен пипер, черен пипер, соев сос, малко къри и куркума.

Разбърква се за кратко.

С помощта на четка пилето се маже с получената марината.

Престоява 12 часа в хладилник.

Картофите се нарязват на парчета, овкусяват се с сол, черен пипер и лют червен пипер.

Маринованото пиле се слага в подходяща тава, отстрани се подреждат картофите, полива се с малко олио и 150 мл вода.

Пече се сочното пиле под фолио в предварително загрята фурна на 210 °C за 1 час.

След като се свали фолиото, се запича за още 20 мин до златисто.

Вижте още дали да махате кожата на пилето при готвене, както и как да разфасоваме цяло пиле и опитайте нашите класически пиле с картофи по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: