Начин на приготвяне
Крилцата се изплакват и подсушават с кухненска хартия. В дълбок тиган или незалепваща тенджера загряваме маслото и олиото и в тях задушаваме крилцата, докато се позапържат от всички страни.
След като сме запържили/ задушили крилцата към тях прибавяме замразените грах и царевица и задушаваме още 2-3 мин.( често разбъркваме).
Измиваме си доматите и отрязваме три големи шайби, оставяме шайбите настрана, а останалите домати обелваме и накълцваме на много ситно.
Щом крилцата и зеленчуците са се задушили, прибавяме накълцаните домати, подправките, (магданоза нарязан на ситно) сол на вкус, разбъркваме още 1 мин. и заливаме в водата (гореща).
Щом заври водата, махаме тигана/тенджерата от котлона. В подходяща тавичка сипваме ориза, който предварително сме почистили и измили и отгоре изсипваме внимателно крилцата и бульона от тигана/тенджерата.
Внимателно разпределяме ориза и останалите продукти и слагаме тавата в загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 мин. или до готовност (в зависимост от фурната).
5 минутки преди да извадим тавата от фурната, слагаме шайбите домат да се запекът. След като е готово, изваждаме от фурната и покриваме тавата с алуминиево фолио или капак, за да не изсъхва оризът.