Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с царевица

Фусили с царевица

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Фусили с царевица
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
15/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фусили - 250 - 300 г
  • вода - 1 литър
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • маслини - 10 бр.
  • масло - 20 г или олио
  • царевица - 100 г сладка
  • гъби - 10 бр. средно големи
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват в 1 л. подсолена вода и се махат от котлона. Гъбите, маслините и домата режем на парченца.

Използвам сладка царевица от консерва, която е готова за ядене и не се нуждае от дълга термична обработка.

Гъбите и маслините слагаме в тиган заедно с маслото да се запържат за около 2 минути, след което добавяме царевицата, домата и доматеното пюре.

Пържим още няколко минути и махаме от огъня. Изцеждаме фусилите в гевгир и ги смесваме в полученото сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Браво! Голяма вкусотия!
17.05.2016 14:44
1
2
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Правя ги по същия начин, но без маслини, не ги харесвам много, много.
15.05.2016 12:46
1
1
Покажи всички подкоментари