Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печена царевица с масло

Печена царевица с масло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печена царевица с масло
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Този аромат, този неустоим аромат, който се носи из въздуха, може да е само от печена царевица с масло"

Необходими Продукти

  • царевица - 6 - 8 кочана
  • масло - 160 г
  • сол - на вкус
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цели кочани царевица и ги накиснете за 30-40 минути в студена вода. След това почистете от листата, изрежете долните дръжки, ако ги има и подсушете кочаните.

Смесете мекото масло със сол на вкус и кърито. С това ароматно масло намазвайте обилно всеки кочан царевица и го слагайте да се пече на загрята скара.

Изпечете царевицата за около 10 минути от всяка страна или докато зърната омекнат.

По време на печенето мажете отново кочаните с ароматното масло.

Изпечените царевици с масло слагайте в тенджера с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

михаела
михаела
къри???
29.01.2014 10:34
1