Бейби картофки с масло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
04/06/2016
"Пресни картофки и масло - пролетна класика, която приготвяме колкото се може по-често "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 628
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг пресни
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 120 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л.
* мерки и количества
Печени Картофи

Начин на приготвяне

Измиваме картофките и ги изсипваме в найлонов плик. Прибавяме брашно и затваряме плика. Размесваме хубаво като обръщаме плика.

Изваждаме картофите и ги измиваме, като отделяме и тънката люспа. Размесваме ги с подправките и ги изсипваме в йенско стъкло с капак.

Печем картофите на 170 градуса до зачервяване.

Вадим, поръсваме с наситнен копър и разбъркваме.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Nikol
Nikol
04.06.2016 14:19
Аз бих добавила и чесънче,пресните картофки много си пасват с чесън и масло.
0
0
Марияна
Марияна
04.06.2016 13:59
Много добре изглеждат.Стават много вкусни. Масълцето предава хубав вкус и аромат.
0
0