Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с бейби картофки

Печено свинско с бейби картофки

AlexAlex
Чирак
91062437
Печено свинско с бейби картофки
Снимка: Alex
1 / 3
16/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
"Поднесете печено свинско с бейби картофки с пресни билки по желание и се насладете."

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг без кост
  • бейби картофки - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 100 мл или бульон (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на парчета с размер около 4-5 см.

Измийте и подсушете бейби картофите. Ако са големи, може да ги разрежете на половинки. В голяма купа смесете месото със зехтина, червения пипер, ригана, розмарина, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, така че всички парчета месо да са покрити с подправките.

Ако имате време, оставете месото да се маринова за поне 30 минути, а по възможност и по-дълго (до 24 часа в хладилник). Загрейте фурната на 200°C.

В голям тиган загрейте малко зехтин на средно висока температура.

Запечатайте парчетата свинско от всички страни до златисто кафяво, около 2-3 минути на страна. Прехвърлете запечатаното месо в тава за печене.

В същия тиган добавете още малко зехтин, ако е необходимо, и запържете бейби картофките за няколко минути, докато започнат да се зачервяват.

Добавете картофите в тавата при месото. Добавете чесъна (цели скилидки, леко смачкани) и, ако използвате, бялото вино или бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрятата фурна за около 1 час. След това махнете фолиото и печете още 20-30 минути, докато месото и картофите се запекат добре и придобият златисто-кафява коричка.

Оставете свинското с картофи да почине за около 10 минути, след като го извадите от фурната, преди да сервирате.

Поднесете печено свинско с бейби картофки с пресни билки по желание и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: