Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Бейби картофки с лешниково песто

Бейби картофки с лешниково песто

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бейби картофки с лешниково песто
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г бейби
  • лешници - 1/2 ч.ч. запечени
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • риган - 1 шепа, пресен
  • маслини - 10 бр.
  • риган - сух за поръсване
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измиваме добре. Слагаме ги в касерола с около 1 литър вода, за да се сварят. Щом водата кипне, прибавяме солта.

След като преценим, че са се сварили, 5 минути, преди да отстраним от огъня, прибавяме и маслото.

Така картофите поемат ароматите му и вкусът е неустоим. Сваляме ги от котлона и се заемаме с пестото.

Лешниците запичаме във фурната и ги изсипваме върху кърпа. Още горещи ги увиваме и претриваме с ръце по нея, за да отстраним люспата.

Поставяме ги в блендер заедно с пресния риган, зехтина и сока от лимона /преди да го изцедим, настъргваме на ситно кората му/.

Изваждаме топлите картофки от касеролата, заливаме ги с пестото и добавяме маслините.

Поръсваме със малко сух риган и кората от лимона. Доувкосяваме, ако е необходимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: