Бейби картофки с масло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бейби картофки с масло
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Пресни картофки и масло - пролетна класика, която приготвяме колкото се може по-често"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 120 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофките и ги изсипваме в найлонов плик. Прибавяме брашно и затваряме плика. Размесваме хубаво като обръщаме плика.

Изваждаме картофите и ги измиваме, като отделяме и тънката люспа. Размесваме ги с подправките и ги изсипваме в йенско стъкло с капак.

Печем картофите на 170 градуса до зачервяване.

Вадим, поръсваме с наситнен копър и разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikol
Nikol
Аз бих добавила и чесънче,пресните картофки много си пасват с чесън и масло.
04.06.2016 14:19
Марияна
Марияна
Много добре изглеждат.Стават много вкусни. Масълцето предава хубав вкус и аромат.
04.06.2016 13:59