Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа от свинско месо с фиде

Супа от свинско месо с фиде

Супа от свинско месо с фиде
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато е приготвена с много любов, не само пълни корема, но и сгрява душата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • фиде - 2 топчета
  • лютеница - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 4 с.л.
  • Застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки парченца. Загрява се олио и се запържва месото до омекване. Сипва се нарязан ситно лук и той се задушва. Добавя се лютеницата, разбърква се.

Наливаме вода да покрие продуктите. Овкусяваме със сол, сипва се нарязан на кубчета морков. Варим на умерен огън докато омекнат зеленчуците.

Слагаме в супата фидето, варим до готовност. Разбива се жълтъкът с киселото мляко, разрежда се с един черпак от бульона, връщаме в тенджерата.

Поднасяме поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: