Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме яйцата, захарта, олиото и киселото мляко с разбитата в него сода. Разбиваме добре с помощта на вилица или тел.
След като се разбие добре, започваме да прибавяме и брашното, като разбъркваме с лъжица, а на последната чаша вече месим меко тесто и оставяме да постои около 10 минути.
През това време вземаме тава и я намазваме с олио и поръсваме с брашно. В купа слагаме 3-4 лъжици захар, за да топим приготвените захаринки.
Вземаме тестото и започваме да ги приготвяме захаринките, като ги оформяме на розички или топчета.
След това ги топваме в купата с брашното и ги редим в тавата, като оставяме разстояние между тях, защото се надуват. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Коментари