Пиле с гъби, картофи и топено сирене в гювеч

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bgГотвач278565951
19/05/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 915
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето почиствам, измивам, нарязвам на порции. Гъбите обелвам и нарязвам на едри парчета, изпържвам, овкусявам със сол, черен пипер.

Картофите обелвам, измивам, нарязвам на шайби около 2 см. Подреждам всичко в гювеча.

На дъното слагам ред картофи, от запържените гъби, пак картофи, гъби, картофи. Всеки картофен ред посолявам с малко сол. Ред е на пилето, подреждам плътно.

Отгоре накъсвам сиренцата и поръсвам обилно с настърган кашкавал. Затварям с капак и пека за 2 часа във фурната на 160 градуса.

Сервирам със стрък магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар