Начин на приготвяне
В две купи разделяме белтъците от жълтъците. Вземаме купата с жълтъците и в нея слагаме 100 грама захар и разбиваме, докато станат на сняг, около 20 минути, и след това слагаме настъргания шоколад, бадемите, сока на половината лимон, галетата и след това и предварително разбитите белтъци.
Разбъркваме внимателно сместа. След това я изсипваме в предварително намазнена тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като изстине тортата, я разрязвам на три блата с помощта на конец.
Приготвяме глазурата:
В купа слагаме захар, шоколада малко вода и сока от портокала и лимона и варим, докато почне да прави плюски.
След това вземаме блатовете и ги заливаме един по един, да стане като торта, а отгоре заливаме с шоколадов крем и малко сметана за украсата.
Шоколадовия крем: 100 мл от млякото ги отделяме и разбиваме с яйцата, какаото, брашното и настъргания ни предварително шоколад. Останалото мляко го загряваме със захарта, като почне да ври, намаляваме котлона, слагаме останалите продукти и бъркаме, докато се сгъсти.
Коментари