Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Новогодишна бабина торта

Новогодишна бабина торта

К КК К
Готвач
1577381671
Новогодишна бабина торта
Снимка: К К
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
12
"Посрещнете Новата година с пищна трапеза и вкусна бабина торта - за много здраве и късмет"

Необходими Продукти

  • 1 блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • 2 блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар 150 г
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за украсата
  • сметана - 1 пакет
  • прясно мляко - 150 г
  • захар - 2 л.
  • шоколад - 1 бр. натурален
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сладко от череши - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първия блат, като в купа слагаме яйцата и захарта и ги разбиваме хубаво, след това слагаме олиото, содата и брашното и разбиваме с лъжица. Намазнена тавата и поръсваме с брашно и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

През това време се приготвя следващата обга от тортата по същия начин. След като се извади от печката, първата се изважда и в същата тава се измива и приготвя и се слага втората и се печена на 180 градуса до готовност. След като е готова, се вади и тя.

Приготвяме сметаната с прясното мляко и 2 лъжици захар, докато стане на сняг. В поднос слагаме първата обга, която вече е изстинала, и я мажем с цялото бурканче сладко. Отгоре слагаме следващия блат и го мажем със сметаната хубаво и от страни. След това с малка купа натрошавеме шоколада и слагаме прясното мляко и го слагаме на котлона да се разтопи, а като е готово, го слагаме върху сметана и тортата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: