Начин на приготвяне
Приготвяме първия блат, като в купа слагаме яйцата и захарта и ги разбиваме хубаво, след това слагаме олиото, содата и брашното и разбиваме с лъжица. Намазнена тавата и поръсваме с брашно и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
През това време се приготвя следващата обга от тортата по същия начин. След като се извади от печката, първата се изважда и в същата тава се измива и приготвя и се слага втората и се печена на 180 градуса до готовност. След като е готова, се вади и тя.
Приготвяме сметаната с прясното мляко и 2 лъжици захар, докато стане на сняг. В поднос слагаме първата обга, която вече е изстинала, и я мажем с цялото бурканче сладко. Отгоре слагаме следващия блат и го мажем със сметаната хубаво и от страни. След това с малка купа натрошавеме шоколада и слагаме прясното мляко и го слагаме на котлона да се разтопи, а като е готово, го слагаме върху сметана и тортата е готова.