Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Мамино-бабина лютеница

Мамино-бабина лютеница

Мамино-бабина лютеница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Едни хора си предават по наследство семейни бижута, а ние - вкусни рецепти за лютеница и сме сто пъти по-богати"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг червени (изчистени и обелени от семето)
  • моркови - 2 кг настъргани и сварени
  • доматено пюре - 1 кг (консерва)
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и морковите смелете с машинка за месо, добавете салцата, олиото (предварително затоплено) и солта.

Всичко това разбъркайте добре и насипете лютеницата в бурканчета. Затворете ги с капачки и стерилизирайте не повече от 7-10 минути.

След като изстинат ги приберете на сухо и проветриво място.

Мамино-бабината лютеница е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: