Начин на приготвяне
За да стане възможно най-бързо тортата използвам готови блатове за торта, като при поставянето им ги напръсквам обилно със сока от компот.
За крема: Разбивам хубаво 2 яйца с 2 с.л. прясно мляко, брашното и 2 с.л. захар, като внимавам да не станат бучки. Когато сместа стане гладка изсипвам при останалото мляко и захарта, разбърквам хубаво и слагам на котлона.
Кремът е готов за не повече от 5-6 минути, като в момента, в който започне леко да се сгъстява, добавям настърганата кора от лимона, ванилията и маслото. Когато кремът вече е готов започва сглобяването на самата торта.
Най-отдолу на подноса напръсквам съвсем леко със сок от компот. Слагам блат и отново сок от компот. Редя нарязани парченца банан и ягода, след което заливам с крема. Слагам втория блат, отново сиропирам и изсипвам останалия крем като оставям малко за декорация върху плодовете.
Най-отгоре и отстрани редя ягоди и банани и ги декорирам с крем. Рендосвам половин шоколад или два шоколадови бонбона за завършек.