Начин на приготвяне
Тестото приготвяме, като разтворим маята в хладка вода, прибавим и останалите съставки и разбъркаме хубаво, като брашното сипваме последно и постепенно, за да се получи желаната гъстота на тестото (меко тесто). Оставяме тестото да втасва (около час).
Плънката си приготвяме по следния начин: Доматите нарязваме на много ситно (единия домат ще сложим в каймата, с другия ще потърсим отгоре), нарязваме на ситно лука и половината от магданоза. В купа смесваме лука, магданоза, каймата и единия домат, хубаво омесваме.
След като тестото е готово го разстиламе на много тънко в намазана с олио тава и отгоре мажем с каймата, след това поръсваме с останалия домат, настъргваме и сиренето и слагаме да се пече в загрята на 180-200 градуса фурна за около 20 минути.
След като е готово поръсваме със ситно нарязан магданоз. Може да си приготвите и млечен сос. Аз съм приготвила такъв, като към 2 с.л. кисело мляко съм прибавила 1 к.л. чесън на прах и щипка сол.
Коментари