Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени зеленчуци»Патладжан с домати и сирене

Патладжан с домати и сирене

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Патладжан с домати и сирене
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"На пръв поглед простичко, но всъщност изискано и вкусно предястие от печен патладжан, комбиниран с домат и сирене"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 500 г, обелени и ситно нарязани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • босилек
  • сирене - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина един пръст и ги поставете за 10-15 минути в съд с подсолена вода. След това отцедете и подсушете.

Наредете парчетата патладжан в тавичка, предварително намазана с няколко капки зехтин, и печете в предварително загрята фурна на 180°С за около 25-30 мин.

Докато се пече, в тиган с останалата мазнина задушете за кратко чесъна, нарязаните домати, пюрето, подправките и босилека. Разбъркват се на слаб огън, докато се сгъстят.

Накрая патладжаните се заливат с готовата смес заедно с натрошеното сирене.

Запичат се за още около 10-15 минути, докато се зачервят.

Може да поднесете печените патладжани като предястие или като основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: