Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа топчета по мексикански

Супа топчета по мексикански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа топчета по мексикански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Супа, която напълно оправдава пикантната слава на Мексиканската кухня"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г телешка
  • галета - 4 с.л
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч
  • яйца - 1 голямо
  • сол - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 ч.ч.накълцан
  • брашно - за овалване
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • зехтин - 2 с.л
  • лук - 2 ч.ч ситно накълцан
  • чесън - 4 скилиди, скълцани
  • дафинов лист - 2 листа
  • бульон - 10 ч.ч. телешки, може и вода
  • домати - 4 ч.ч консервирани, пасирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и сложете да се запържи 1 и 1/2 ч.ч. от лука и 1/2 от чесъна. След около 5 минути добавете бульона, доматите и дафиновите листа. Щом заври, похлупете и оставете да къкри за 20-тина минути.

През това време смесете каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалия лук и чесън и овкусете със солта, черния пипер, кимиона и половината от магданоза. От каймата оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно.

След това ги добавете заедно с ориза в супата. Намалете котлона, похлупете и оставете супата да ври до сваряване на ориза и топчетата - за около 20 минути. Махнете готовата супа от котлона и добавете останалия магданоз и сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: