Гювечета по Елховски

Гювечета по Елховски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Гозбата, която ще ви накара да обикнете Елховския край и без да сте го посещавали!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • бекон - 200 г пушен
  • картофи - 3 големи
  • яйца - 6 бр.
  • царевица - 1 малка кутийка
  • гъби - 1 малък буркан
  • лук - 2 глави
  • чушки - 5 печени
  • домати - 1 ч.ч. белени
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме за кратко свинското месо, което сме нарязали на жулиени.

Добавяме лука /на полумесеци/ и овкусяваме с чубрица и черен пипер.

Картофите режем на пръчици и ги изпържваме.

В гювечетата най-отдолу слагаме месото, печените чушки, гъбите, царевицата, пушения бекон, картофите и отгоре поливаме със доматите и пюрето, които сме смесили и овкусили с черен пипер.

Ако е нужно, добавяме малко олио.

Запичаме ги и преди да ги изключим, им чукаме по 1 яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно, много харесваме ястия приготвени в гювечета , прекрасен вкус
23.05.2016 09:18
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Има всичко каквото може да се пожелае в това гювече! Изглежда много апетитно!
23.05.2016 08:29
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз почти на всякакъв вид гювечета слагам кашкавал. :-)
22.05.2016 16:53
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Радвам се че ти харесва, можеш да комбинираш и със други меса но задължително да има някакво пушено дава по добър вкус.
22.05.2016 16:41
2
Моника
Моника
Супер е обожавам храна приготвена в гювеч. А тази рецепта ще сготвя тази вечер, дори започвам от сега за да стане до вечерта
22.05.2016 16:32
1
1