Гювечета по мелничарски

Гювечета по мелничарски1 / 3
25/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Опитайте веднъж и ще ги помните цял живот - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматен сок - 1 к.ч. или 2 - 3 бр. домати
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета като за кебап, прибавете лука, нарязан на филийки, и ги задушете в малко олио и вода.

Добавете доматения сок или ситно нарязаните домати, черния пипер, солта и наситнените гъби, залейте с гореща вода, колкото да покрие продуктите, и варете на тих огън, докато месото омекне и соса стане малко и гъст.

Разсипете сместа в гювечета или в голям пръстен гювеч, запечете във фурната.

Преди да поднесете гювечета по мелничарски, поръсете със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: