Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета по Дижонски

Гювечета по Дижонски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Гювечета по Дижонски
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Гювечетата по Дижонски ще станат готови по-бързо, отколкото си мислите"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г пилешка, свинска или смес
  • наденица - 2 парчета сурова
  • картофи - 3 бр. средни
  • доматен сок - 250 мл
  • лимони - 4 филийки
  • лютеница - 200 г домашна едросмляна
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер
  • подправки - на вкус
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата се оформят и изпичат сравнително малки кюфтенца.

Надениците се опичат и се нарязват наполовина.

Обелете картофите и нарежете на желани форми. Поставете в нагорещена мазнина и изпържете.

Във намазани с мазнина гювечета поставете във всяко по равни количества от кюфтенцата, наденичката и по няколко парчета пържени картофки.

Във всяко гювече се добавят и по две-три лъжици лютеница, подправя се със сол, червен пипер, чубрица и подправки. Слага се парче лимон.

Полива се с малко олио и доматен сок и се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса на затворен капак.

За около 30 -35 минути гювечетата по Дижонски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: