Начин на приготвяне
Доматите се рендосват на ренде и се слагат да се изкипят. През това време в печката се слагат чушките да се пекат. Като се изпекат, се оставят да изстинат, а след това се обелва и нарязват на по големи парчета.
След като се изкипят доматите, се посоляват и се подслаждат със захар и им се добавя малко олио и печените чушки и се оставя да покипи така 10 минути. След това се сваля от огъня.
В дълбок тиган вземаме и нарязваме лука като за готвене и го слагаме да се запържи. След като омекне, го сваляме от огъня. Вземаме в средна тава и нарязваме наденицата на кръгчета и слагаме там запържения лук и лютеницата и разбъркваме и слагаме малко олио отгоре.
След това слагаме да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса, докато се запече. След като е готова, се вади от печката и се рендосва чесънът и се разбърква.