Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини Пици»Бутер мини пици с наденица и лютеница

Бутер мини пици с наденица и лютеница

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Бутер мини пици с наденица и лютеница
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • лютеница - 8 с.л.
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • луканка - 150 г
  • наденица - 1/2 бр. Народна
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сол
  • олио
  • зехтин
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват във вода. Тестото се нарязва на 8 еднакви правоъгълника. Осемте блата се намазват с лютеницата като отстрани се оставя ненамазан борд.

За всяка от нашите мини пици нарязваме по 4 тънки и дълги парчета кашкавал. Четирите ненамазани ъгъла се разрязват диагонално. На всяка от страните се слага парче кашкавал и се навива навътре до завиване на кашкавала. Това се повтаря с всички краища на пицата.

Получава се като чинийка с релефен борд. Повтаря се с всички пици. Бордчетата се намазват със зехтин и се поръсват със сусам. Гъбите се доизмиват. Нарязвят се на филийки.

В тиган се слага малко олио да загрее. Гъбите се изпържват с малко сол. Слагат се в купичка. Киселите краставички и луканката се нарязват на малки кубчета.

Наденицата се нарязва на половина по дължина и всяко от парчетата на още 2 половини по дължина. Всяко от парчетата се реже на филийки.

Продуктите се слагат в купата. Всичко се разбърква и разпределя равномерно върху всички бутер пици. Подготвя се намазнена тава. Пиците се нареждат в тавата.

Бутер пицата с лютеница и наденица се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: