Начин на приготвяне
Гъбите се накисват във вода. Тестото се нарязва на 8 еднакви правоъгълника. Осемте блата се намазват с лютеницата като отстрани се оставя ненамазан борд.
За всяка от нашите мини пици нарязваме по 4 тънки и дълги парчета кашкавал. Четирите ненамазани ъгъла се разрязват диагонално. На всяка от страните се слага парче кашкавал и се навива навътре до завиване на кашкавала. Това се повтаря с всички краища на пицата.
Получава се като чинийка с релефен борд. Повтаря се с всички пици. Бордчетата се намазват със зехтин и се поръсват със сусам. Гъбите се доизмиват. Нарязвят се на филийки.
В тиган се слага малко олио да загрее. Гъбите се изпържват с малко сол. Слагат се в купичка. Киселите краставички и луканката се нарязват на малки кубчета.
Наденицата се нарязва на половина по дължина и всяко от парчетата на още 2 половини по дължина. Всяко от парчетата се реже на филийки.
Продуктите се слагат в купата. Всичко се разбърква и разпределя равномерно върху всички бутер пици. Подготвя се намазнена тава. Пиците се нареждат в тавата.
Бутер пицата с лютеница и наденица се пече до готовност.