Арабско реване

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Арабско реване2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
"Арабско реване в стила на най-добрите сладкиши на Ориента"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 ч.л. настъргана кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до гладък крем и постепенно прибавяйте брашното, предварително пресято с бакпулвера.

Разбъркайте с киселото мляко и настъргана лимонова кора. Изсипете сместта в намаслена тава и сложете арабското реване да се изпече в умерена и предварително загрята фурна.

Изпеченото реване полейте със плодов сироп по избор. Използвайте сока на компот от кайсии, праскови или други плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
515
410
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиана
Кристиана
Здравейте,
На каква температура печете реването и на вентилатор или без?
Поздрави, рецептата изглежда доста лесна, тази вечер мисля да я тествам :)
28.06.2015 19:40
1
Покажи всички подкоментари
Берта
Берта
Няма да е никакъв проблем. Ако искате, добавете плодова есенция. :)
16.10.2011 16:19
4
Maddi
Maddi
Ако сложим лимонови настъргани кори проблем ли ще е ?
16.10.2011 13:34
1
1
1
Покажи всички подкоментари