Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на шайби с еднаква широчина (добре е патладжанът да е дълъг и да не е много тумбест, за да се получат повече шайби).
След това ги слагаме в гевгир заедно с изрезките, посоляваме и оставяме за половин час да се оцеждат.
След като патладжанът е готов, го изплакваме и подсушаваме с кухненска хартия.
Изрезките от патладжани ги нарязваме на ситно и заедно с лука (нарязан на ситно) и моркова (настърган) ги задушаваме в олиото за 1-2 мин.
След това към тях прибавяме каймата, накълцан магданоз, задушаваме и накрая добавяме лютеницата и сол на вкус.
След като каймата е задушена, нареждаме шайбите от патладжана и върху всяка една от тях слагаме от каймата. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 15 мин.
След като е готово, изваждаме и оставяме да изстинат.
Нарязваме и доматите на шайби и щом патладжанът изстине, го нареждаме върху тях, отгоре слагаме и резен сирене. Може да набодем клечки за зъби и декорираме с листенца магданоз.