Начин на приготвяне
Разбива се в купа с миксер заквасена сметана, пудрата захар, крема сиренето, Прибавяме киселото мляко и 2 с.л. шоколад. Бисквитите се натрошават на парченца, сипват се в купата и разбъркваме с вилица.
Желатинът се приготвя по указание, разтопен се прибавя в сместа. Стъклена купа с диаметър 18 см, се облепва отвътре с прозрачно фолио. На дъното се нареждат парченца обелен портокал във формата на цвете.
Сипваме отгоре сместа с бисквити и с лъжица се заравнява. Краищата на фолиото се прибират навътре. Оставя се във фризер да стегне.
След 2 часа се обръща в чиния, фолиото се отлепва.
Разтопява се маслото, разбърква се с останалия течен шоколад. Сместа сипваме в найлонов плик, с ножица се реже връхчето и отгоре се декорира чийзкейкът.
Охлажда се в хладилник и се поднася.