Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, прибавяме към него бакпулвера. После добавяме пудрата захар, мекото масло и киселото мляко. Месим върху набрашнен плот.
Оставяме на страна тестото.
На котлона в едно тиганче слагаме настърганите и обелени ябълки, смлените орехи, настъргана кора на лимон /жълт/, канела и захар. Бъркаме продължително. Става нещо като ябълково сладко с орехи и приятен аромат на канела.
Делим тестото на 2. Върху плот точим кора и режем 8 триъгълника. От дозата стават 16 кифлички.
Слагаме от сместа в широката част, без да подмушваме после и навиваме кифлички. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. печем на 180 градуса в загрята фурна около 20 мин.
Вече готови, поръсваме с пудра захар, но и без също са страхотни.