Начин на приготвяне
Изпекох си крутони, които бяха предназначени за една супа, но бяха останали доста и за да не ги изхвърлям, реших да ги блендирам и да ги използвам за панировката на филенцата. Нарязах филиите на кубчета, поръсих ги със зехтин, червен пипер и мащерка и ги изпекох до зачервяване.
Мариновах си филенцата с соев сос за около 30 мин. Изцедих ги, топнах ги в брашно, последва разбитото яйце и ги овалях в панировката. Сложих ги в тавата върху хартия за печене, поръсих с малко зехтин. В загрята на макс фурна и за 20 мин. бяха готови.
Станаха супер сочни отвътре (трудно може да се даде подобно определение за пилешко филе, но е факт) и ужасно хрупкави отвън.
Направих и сос с кисело мляко, майонеза, заквасена сметана, сух чесън, сол и копър, като разбих всичко в блендера.
Тези филенца са страхотно бирено мезенце!
Коментари