Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки филенца с билкова панировка без пържене

Пилешки филенца с билкова панировка без пържене

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Пилешки филенца с билкова панировка без пържене
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6
"Хрупкави филенца без пържене - грабвайте бирата и идвайте"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг пилешки гърди
  • хляб - 5 - 6 филии
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин
  • мащерка
  • червен пипер
  • соев сос
  • брашно - 2 с.л.
  • Сос
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - сух
  • сол
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпекох си крутони, които бяха предназначени за една супа, но бяха останали доста и за да не ги изхвърлям, реших да ги блендирам и да ги използвам за панировката на филенцата. Нарязах филиите на кубчета, поръсих ги със зехтин, червен пипер и мащерка и ги изпекох до зачервяване.

Мариновах си филенцата с соев сос за около 30 мин. Изцедих ги, топнах ги в брашно, последва разбитото яйце и ги овалях в панировката. Сложих ги в тавата върху хартия за печене, поръсих с малко зехтин. В загрята на макс фурна и за 20 мин. бяха готови.

Станаха супер сочни отвътре (трудно може да се даде подобно определение за пилешко филе, но е факт) и ужасно хрупкави отвън.

Направих и сос с кисело мляко, майонеза, заквасена сметана, сух чесън, сол и копър, като разбих всичко в блендера.

Тези филенца са страхотно бирено мезенце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Изглеждат апетитни, аплодирам идеята за запичането, хем здравословно, хем кухнята остава чиста и без миризми.
28.04.2017 13:44
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Да,заради мащерката.Идеята дойде от една приятелка,тя ги прекръсти :)Може да пробвате и с босилек,също става страхотно.
25.05.2016 10:43
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусни стават така но защо билкови заради мащерката или имате друго в предвид.
25.05.2016 09:24