Начин на приготвяне
Филето се измива и подсушава, след което се срязва по средата с нож. Използваме пилешко филе. Режем го на 6 тънки филенца. В купичка чукваме яйцето и разбиваме добре с вилица. Добавяме горчицата.
Яйцето се разбърква добре с горчицата. После добавяме солта и черния пипер. Почистваме една скилидка чесън и пресоваме или нарязваме на много ситно. Прибавяме и него в яйчената смес.
В чинийка си слагаме галета и се панират и нея като се валят от двете страни. Пилешките филенца се овалват в яйчената смес след това. Сипваме олио в подходящ тиган и пържим в горещото олио, след като сме го нагрели.
Пържим на умерен огън. Получава се приятен загар. Филенцата се отцеждат върху кухненска хартия. Хапваме ги със салата. Да ви е сладко!