Крем карамел с хрупкав карамел

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
24/05/2016
"Най-обичаме Крем карамел в голямата тава, защото можем да си отрежем по-големичко парче "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 030
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Добавете яйчената смес към свареното мляко, ванилията и разбъркваме.

Карамелизираме захарта и я разпределете във формички или чашки.

Наливаме от яйчената смес.

Нареждаме чашките в тава, в която сме сипали вода. Печем във фурната на не повече от 150 градуса.

Ако ви е силна, я намалете още, за да не завира водата - трябва да не се образуват шупли.

В отделен съд карамелизираме захар и нашарваме карамела от горе.

Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
15.96 лв.
14.96 лв.
Виж ››

Приготви си перфектния крем карамел с този разкошен сервиз от 12 метални купички за крем крамел. Очаровай близките и гостите си!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар