Начин на приготвяне
Слагате черния дроб, сърцето, момиците от бъбреците на едно агне да се варят в 1.5 л подсолена вода. След като се сварят, ги нарязвате на еднакви парченца, а бульона прецеждате.
Отделно запържвате ситно нарязания пресен лук в сгорещеното олио, зачервявате с червения пипер и изсипвате в супата, където сте върнали и нарязаните агнешки дреболии.
Прибавяте ориза и десетина зърна черен пипер и оставяте чорбата да ври до увирането на ориза.
Малко преди да я свалите от огъня, посолявате и поръсвате със ситно нарязан магданоз и джоджен.
Застройвате агнешката супа с яйцата, разбити с киселото мляко и оцета.
Чорбата от агнешки дреболии и пресен лук е готова.