Начин на приготвяне
Настъргах 6-7 средни тиквички на рендето, изцедих ги със стискане, добавих 2 яйца, около 100 г сирене, копър, чесън, малко сол (все пак сиренето е солено), черен пипер и галета.
Разбърках хубаво с ръчичка. Консистенцията трябва да е достатъчно стегната, за да можете да оформите кюфтенцата, без да се разпадат.
Оформих ги, овалях ги допълнително в галета и ги сложих в предварително загрята фурна на 180°C, в тавичка върху хартия за печене, като разхвърлях някое друго парченце масълце.
Капнах отгоре няколко капки зехтинче и пекох кюфтенцата, докато се зачервят.
Мнооого ги обичаме.
Ако обичате да приготвяте тиквички, опитайте непременно и тези рецепти за тиквички по гръцки и ароматна крем супа от тиквички.
Коментари