Начин на приготвяне
Тесто: Яйцата се разбиват със захарта около 10 мин. След това се добавя топла вода, брашно, какао, сода и ванилия и се продължава с разбъркването. Тестото се изсипва в намазнена тава и се пече във фурна на 175 градуса за 30-35 мин. След като бъде готов блатът, се оставя да поизстине.
Крем: Прясното мляко, брашното и захарта се поставят в тенджера и се сваряват на бавен огън до сгъстяване. След като заври, се маха от огън и се добавя ванилията и маргаринът. Разбъркват се до разтопяване.
Сироп: В топло прясно мляко се разтопява захар и се добавя кафето.
Изстиналото тесто се залива с топлия сироп, изчаква се да попие и се намазва с приготвения крем. Украсява се с течен шоколад. Оставя се да престои в хладилник за 1 час.