Крема торта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Крема торта
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 4 к.ч.
  • вода - 4 с.л. топла
  • какао - 3 ч.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • сода - 1 с.л.
  • брашно - 4 к.ч.
  • Крем
  • прясно мляко - 3 в.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 1 в.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • маргарин - 1.5 с.л.
  • Сироп
  • захар - 2 с.л.
  • кафе - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Яйцата се разбиват със захарта около 10 мин. След това се добавя топла вода, брашно, какао, сода и ванилия и се продължава с разбъркването. Тестото се изсипва в намазнена тава и се пече във фурна на 175 градуса за 30-35 мин. След като бъде готов блатът, се оставя да поизстине.

Крем: Прясното мляко, брашното и захарта се поставят в тенджера и се сваряват на бавен огън до сгъстяване. След като заври, се маха от огън и се добавя ванилията и маргаринът. Разбъркват се до разтопяване.

Сироп: В топло прясно мляко се разтопява захар и се добавя кафето.

Изстиналото тесто се залива с топлия сироп, изчаква се да попие и се намазва с приготвения крем. Украсява се с течен шоколад. Оставя се да престои в хладилник за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: