Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Най-вкусното пиле с бял сос

Най-вкусното пиле с бял сос

AdminAdmin
Администратор
215715342k
Най-вкусното пиле с бял сос
Снимка: Admin
1 / 4
03/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Най-вкусното пиле със сос се прави ето така - лесна и икономична рецепта, която ще очарова и най-претенциозните гости."

Необходими Продукти

  • бутчета - 3 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • вода - 1.5 л
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • олио - за запържване
  • куркума - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме бутчетата за около половин час със солта, дафиновия лист и лука.

Слагаме омекналото масло в дълбок тиган, прибавяме една нарязана скилидка чесън, брашното и запържваме на слаб огън.

Отстраняваме от котлона и добавяме 600 мл от бульона от пилето. Изчакваме да заври и оставяме да ври 3-4 минути, като бъркаме непрекъснато. Отстраняваме от котлона.

След 5 минути овкусяваме с черния пипер, куркумата и добавяме киселото мляко. Разбъркваме.

Изсипваме соса върху сварените и отцедени пилешки бутчета.

В тиган в малко зехтин запържваме ориза и с останалата част от бульона от пилето го сваряваме - вари се около 13-14 минути, след като заври. Съотношението вода ориз е 1 към 3, ако бульонът ви е по-малко, сложете малко вода. При варенето на ориза бъркаме периодично, за да не залепне оризът.

Сервираме бутче полято със соса и гарнитура ориз. Готовото пиле с бял сос можете да поръсите с малко пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна.
08.04.2024 21:15