Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле с млечен сос и бял ориз

Пиле с млечен сос и бял ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пиле с млечен сос и бял ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
04/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нашето топ предложение за вечеря - пиле с млечен сос и бял ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 - 8 бр., парти
  • ориз - 200 г
  • за соса
  • лук - 1/2 глава
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете бутчетата в тава, посолете и поръсете с малко къри. Печете на 200 °C за около 15 минути.

През това време пригответе соса. Разтопете маслото и в него запържете първо скълцания лук за кратко и добавете брашното.

Налейте млякото и бъркайте енергично, за да не останат бучки. В него сложете бутчетата и ако е много гъсто, долейте малко пилешки бульон или вода.

Добавете подправки и оставете фрикасето да се сготви напълно.

Сварете ориза в подсолена вода и 1 ч.л. оцет. След като се свари, го отцедете и изплакнете със студена вода.

Сипете в чиния от сварения ориз, отгоре поставете бутче и полейте със соса.

Пилето с млечен сос и бял ориз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде се слага лука?
26.01.2023 21:29
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Отдавна не съм го приготвяла,а толкова е вкусно, даде ми идея .
06.10.2016 16:19