Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на филийки и се посолява, оставя се за половин час да му изтече тъмният сок. След като е готов патладжанът, го изплакваме, овалваме в малко олио и печем до готовност на сух тиган.
Докато се пече патладжанът, си приготвяме соса.
В тиган слагаме маслото (на слаб огън) и щом се сгорещи, поръсваме сол и черен пипер сипваме и брашното и бъркаме да се запържи брашното (секунди), след това на тънка струя при непрекъснато бъркане сипваме млякото, оставяме малко да се сгъсти сосът и махаме от огъня.
Щом патладжанът и сосът са готови, слагаме в чиния от патладжана, заливаме със соса и поръсваме с нарязани на ситно чесън и магданоз.
Коментари