Начин на приготвяне
Белият патладжан се измива, разрязва на половина и издълбава. Двете половинки и издълбаната вътрешност се слагат в съд с подсолена вода за да се премахне горчивият сок от него.
Половинките патладжан се подсушават и поръсват със сол. Слагат се в тава и се запичат, докато леко омекнат.
Главата лук и чушката се нарязват на дребно и се задушават в малко мазнина. Прибавя се издълбаната и нарязана вътрешност на патладжана.
Щом зеленчуците омекнат се прибавя каймата. Разбърква се докато стане на трохи и побелее. След това се добавя единият домат (предварително настърган или смлян), сол на вкус, сух риган и смлян черен пипер.
Плънката се готви още малко, докато се сгъсти. Печените патладжани се напълват с приготвената смес, а отгоре се слагат резенчета домат.
Напълненият бял патладжан се връща във фурната и се запича за още около 30 минути на 200 градуса.
Пълненият патладжан е изключително вкусен, опитайте!