Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Картофена яхния с телешко от буркан

Картофена яхния с телешко от буркан

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Картофена яхния с телешко от буркан1 / 5
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Който е сложил крехко телешко месце в буркан, за нула време може да приготви и тази божествена яхния"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр.средно големи
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава кромид
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • масло - 30 - 40 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • телешко месо - 1/2 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, а морковът се рендосва.

В тенджера загряваме маслото и олиото и в тях задушаваме лука, морковите и картофите. След като са се позадушили, прибавяме подправките на вкус и нарязано на ситно месото.

Разбъркваме така за няколко минутки и заливаме с гореща вода, колкото да покрие всичко.

Варим около 20 минути на тих огън или до готовност. Ако прекалено се сгъсти или искаме по рядък бульон, доливаме топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Вкусна картофена яхнийка. Добавих и една червена чушка за по-богат вкус.
16.02.2018 13:17