Родопска баница с ориз

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
27/05/2018
"Страхотна вкусотия за любителите на различното! Открийте защо ето тук"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 782
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го подсушаваме. В дълбок съд върху котлона загряваме маслото и в него задушаваме ориза. Добавяме настърганото сирене и 3 от яйцата.

В отделен съд изсипваме брашното и с малко вода замесваме твърдо и еластично тесто. Разделяме го на три части. От всяка част разточваме кора с големината на тавата, в която ще печем баницата.

Намазваме тавата с масло и разстиламе първата кора. Върху нея изсипваме и разстиламе половината от сместа с ориза. Покриваме с втората кора и върху нея разпределяме равномерно останалата част от сместа. Покриваме с последната кора.

Заливаме баницата с разбитите и разбъркани с прясното мляко и захар и яйца.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване за около 40 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Plesneva
Plesneva
27.05.2016 12:55
Обожавам вкуса на масло,който се носи от този клин.Страхотна вкусотия е.
0
0