Начин на приготвяне
Кой не обича торта Добуш? Сега имате възможност да си я приготвите по бърз начин. Ето и рецептата за торта с готови блатове.
В купа се слагат пудрата захар и какаото и се разбиват. Добавя се маслото, оставено на стайна температура и отново се разбиват. Шоколадът се разтопява на водна баня и заедно с коняк/ром се прибавят към сместа. Всичко се разбива, докато се получи гладък крем.
Квадратните блатове се режат през средата и се образуват 6 правоъгълни блата. В съд се поставя първия блат, напоява се с 3- 4 лъжички фанта и се маже с крем. Поставя се вторият блат и отново се повтаря до последния блат. Кремът се разпределя така, че да остане, за да се намаже и отгоре и от всички страни.
В малка тенджерка или тиган се изсипва захарта, докато се карамелизира. Прави се украса на домашната шоколадова торта и по желание се поръсва с портокалови корички.
Това е рецепта за една бърза торта Добуш с готови блатове.