Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Класическа торта Добуш за деца

Класическа торта Добуш за деца

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Класическа торта Добуш за деца
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Децата се радват на всякакъв вид лакомства, но ако предстои празник, който искате да отпразнувате, то тогава направете тази специална торта Добуш - украсете по желание и ѝ се насладете"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 160 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • За крема
  • олио - 200 мл
  • брашно - 160 г
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 300 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическа торта Добуш за деца - любим ретро сладкиш!

На блата:

Яйцата се разбъркват със захарта до побеляване.

Прибавят се прясното мляко, олиото.

Разбърква се много добре.

Амонячната сода се разтваря в оцета и се прибавя към сместа.

В брашното се разбърква содата и ванилията.

Прави се кладенче, в което се изсипва сместа.

Замесва се средно твърдо тесто.

Разделя се на 4 топки.

Всяка топка се разточва във формата и размер на тортена форма.

Всеки домашен блат за торта се изпича в тортена форма, намазана с олио и брашно за 20 мин. на 160 градуса.

На крема:

Брашното се изпържват с мазнината.

Прибавя се млякото и се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки.

Прибавя се захарта.

След това се прибавят жълтъците и ром.

Разбърква се много добре.

Блатове за торта Добуш се напояват с малко прясно мляко и се слепват с приготвения крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: