Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Зеленчуков омлет с тиквичка

Зеленчуков омлет с тиквичка

Зеленчуков омлет с тиквичка6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Винаги добавяме към омлета и тиквичка - защото така става лек и толкова свеж, че го изяждаме за нула време"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • зелен лук - 5 бр. пера пресен
  • чушки - 1/2 сладка червена
  • тиквички - 1/2
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и нарязва на кубчета заедно с чушката. Нарязват се и перата зелен лук.

В купа се разбиват с вилица пресни, домашни яйца, добавя се и натрошено сирене.

В любимото тиганче загрявам олиото, сипваме зеленчуците, поръсени с щипка сол и магданоз, и задушавам докато омекнат.

Разбърква се периодично. Отгоре се заливат с яйчената смес, намаля се котлонът и оставяме да се готви.

От време на време тиганът се раздрусва, да не загори. С чиния обръщаме омлета, връща се в тигана и запичаме за 2-3 минути до готовност.

Сервираме с пресни зеленчуци.

Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно е и само яйца със тиквичка.
28.05.2016 00:47