Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Зеленчуков омлет с коприва

Зеленчуков омлет с коприва

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Зеленчуков омлет с коприва
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Намерите ли коприва, не се колебайте - голяма вкусотия е, да си знаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 200 г
  • коприва - 250 г
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • зелен лук - 2 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира за 2 минути във вряща вода. Изважда се, изцежда се и се накълцва.

Чушките, гъбите и лукът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се за 3-4 минути с 2 ч.л. олио и малко вода.

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене, копривата и 1 ч.л. олио. Ако сиренето е безсолно, може да добавите и малко сол.

Всичко се смесва заедно, с черпак се загребва от сместа и се пържи най-удобно в тиган за палачинки.

Получават се 2 големи омлета или по-малки.

Зеленчуковият омлет с коприва е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: