Картофи соте със соев сос и галета

27/05/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Май открихме перфектното мезе за бира, но трябва да опитаме поне още една порция, за да сме сигурни "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 979
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 6 - 7 бр.
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • галета - 6 - 7 с.л.
  • зехтин - около 6 с.л. или олио
  • чесън - 1 стрък пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват до полуготовнос в солена вода, след това се прецеждат и оставят да изстинат, колкото да можем да ги пипаме спокойно с ръце.

След като са поизстинали, ги нарязваме на едри парчета (във форма по желание), заливаме ги със соевия сос и ги оставяме за около 5 минути в него, като на няколко пъти разбъркваме.

В чиния си сипваме галетата и в тиган загряваме мазнината, щом картофите са готови, прецеждаме ги от соевия сос, овалваме ги в галетата и ги пускаме в мазнината.

Оставяме да хванат коричка и след това разклащаме тигана, така че да се завъртат или просто ги обръщаме с подходяща лъжица. Готовите картофки изваждаме в чиния и сервираме поръсени със ситно нарязан пресен чесън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар